FC Meppel

FC Meppel, eerder bekend als Sparta, is sinds 1907 een begrip binnen Meppel. Sinds die tijd werden er al uitvoeringen gegeven. FC Meppel Gymnastiek zet deze traditie voort, en eens in de twee jaar organiseren zij een uitvoering, waarbij alle sporten binnen de vereniging meedoen. De bestuursleden van de gymnastiekvereniging hebben bij elkaar gezeten om in kaart te brengen wat er nodig zou zijn om deze uitvoering tot een succes te maken. De vereniging heeft erna een aanvraag ingediend bij WBF voor licht en geluid. Door de uitvoering in deze mate te organiseren wil FC Meppel Gymnastiek de kinderen én ouders enthousiasmeren en laten zien wat de vereniging allemaal te bieden heeft. Door de subsidie van WBF kan FC Meppel nog meer kinderen enthousiast maken voor de vereniging.

Fiets ‘m erover

JCI Meppel-Reestmond is een serviceclub in Meppel en organiseert regelmatig activiteiten. Enerzijds voor de stad en anderzijds om goede doelen te ondersteunen. Omdat zo’n groot evenement best veel risico met zich meebrengt, had JCI een aanvraag ingediend bij WBF met de vraag of WBF zich garant wilde stellen om het doel mogelijk te maken, te weten de aanschaf van een paard voor de Stichting Paardrijden Gehandicapten Meppel ‘de Baander’.

Koningsdag Meppel

Geen Koningsdag in Meppel zonder Oranjecomité. Het Oranjecomité had een aanvraag ingediend bij het WBF om Koningsdag in Meppel groter neer te zetten. Zo gaan bijvoorbeeld oranjesoezen naar de verzorgingstehuizen en een aantal opvanglocaties. En in de stad was er vermaak voor jong en oud. Koningsdag in Meppel zorgt voor verbondenheid, verbinding en saamhorigheid.

Proatakker

Voor de moestuinvereniging in Nijeveen was het tijd om een aantal dingen op te knappen. Het hekwerk aan de voorzijde is vernieuwd, er kon drainage worden aangelegd tussen een aantal tuinen en de grasmaaimachine, die ze al jaren hadden, is vervangen.  Het bestuur van de vereniging heeft eerst alles in kaart gebracht wat er nodig zou zijn om de Proatakker te vernieuwen en daarna een aanvraag ingediend bij het WBF. Het WBF heeft een bijdrage gedaan om de bovengenoemde zaken te realiseren, zo kunnen de tuinierders weer naar hartenlust tuinieren. 

Mister Smart Quiz

Mister Smart organiseert quizzen voor senioren in verpleeghuizen. Hij neemt in deze quizzen de ouderen mee naar weetjes en muziek van vroeger. Het WBF draagt dit mooie initiatief een warm hart toe, door dit financieel te ondersteunen.

Terugblik 2022

Gerard ter Braake neemt jullie mee met een terugblik op 2022. We hebben afgelopen jaar weer aan veel mooie projecten mogen bijdragen.

Lantaarnpalen Keizersgracht

Recent is de verlichting van de Keizersgracht vervangen door sfeervolle lantaarnpalen. Hans Geurts neemt je mee in het proces en hoe het WBF hier een aandeel in heeft geleverd.

Pumptrackbaan

Zaterdag 19 november 2022 is de Pumptrackbaan in Meppel geopend. Marijn & Wessel (11) kwamen met het initiatief voor een Pumptrackbaan. Om dit te realiseren heeft WBF Meppel het project financieel ondersteund.